Így áll össze a hőszigetelő rendszer!

Hőszigetelés

A házak hőszigetelését általában a legtöbb ember úgy végzi, hogy teljes hőszigetelő rendszert vásárol meg. Ebben az írásban megnézzük, hogy miből is épül fel egy hőszigetelő rendszer.

- Hőszigetelő lemez
- Ragasztótapasz
- Üvegháló
- Alapozó
- Színező vakolat
- Alumínium sín
- Tárcsás dübel

És persze még a lábazatra:
- Lábazati Expandált szigetelő lemez
- Lábazati vakolat

A hőszigetelő rendszer kiválasztásánál fontos, hogy jó minőséget válasszunk, és a rendszer minden eleme egy gyártótól, azaz egy rendszerből származzon, tehát az elemei biztosan kompatibilisek legyenek egymással. A minőség igénye talán nem is magyarázandó. Senki sem szeretne meghullámosodott felületet nézni, vagy épp lemálló vakolatot.
Az, hogy egy rendszer legyen, az pedig azért fontos mert így kaphatunk kiemelt rendszergaranciát. Ha valami gond van később a hőszigeteléssel, akkor nem tudnak egymásra mutogatni a gyártók. Sőt. Komplett rendszer vásárlásánál hosszabb garanciát is kaphatunk, ami még nagyobb előny a több helyről össze-vásárolt hőszigeteléssel szemben.
És ha már tudjuk, hogy komplett hőszigetelő rendszert szeretnénk, akkor már csak a megfelelő vastagság, és anyagtípus kiválasztása van előttünk. Ebben pedig jobb, ha kikérjük szakértő mérnök tanácsát.

Megosztás